カテゴリー1 3. Institutions and Administrative Practices
カテゴリー2 Modern and Contemporary
proc (Dewa Sanzan Jinja Shinshoku Yōseisho)
Text A Jinja Honchō-approved training institute for shrine priests managed by Dewa Sanzan Jinja. It was established in 1962 as a B-rank institution offering a one-year course for trainees (gonseikai katei), but in 1980 it launched a two-year program. At present, it recruits around ten high school graduates (or people with academic experience beyond high school) a year. One of its specialties is that it trains students in the practices of Haguro mountain ascetics.
     Address: Yamagata Prefecture, Higashi Tagawa District, Haguro Town, Tōge.
— Sakamoto Koremaru